Våra bilar

Våra Bilar!

Våra bilar förnyar och utrustar vi kontinuerligt för att bemöta de krav som ställs på dagens fordon beträffande teknik och miljö. Vår nuvarande bilpark består av: 3 st flakbärgare, 2 st tungbärgare, 1 st garagebärgare och 1 st gaffeltruck för kortflyttning av fordon.

Bil 621

Bil 621 är en scania 143 med ett timmerbilschassie som man har byggt på ett Bro Wrecker bärgningsaggregat på. Bärgaren som har en 30 tons och en 15 tons winsch är utrustad som en rullande verkstad och har en enorm kapacitet när det gäller bärgning av tunga fordon såsom lastbilsekipage, bussar, grävare, skogsmaskiner m.m. 

Bil 622

Bil 622 är byggd på en volvo fl 6 med påbyggnad av sws. Den här bilen är utrustad med en ramvinsch och dubbla flakvinschar, den har en enorm kapacitet som bärgare och är välutrustad för sina uppdrag. 622:ans vardag kan bestå av bärgning av två bilar på en trafikolycka, bogsering av en buss från en av stadens gator eller undsättning av en haverist utefter europaväg 4.

Nya Bil 623

623 vårt flaggskepp bb 10-10 byggd på en fyraxlig scania 480 utrustad med en 15 tons och två 6 tons vinschar. Den här bilen lastar 10 ton på flak eller 10 ton på lyftaggregat. Den har rejäla skåpsutrymmen och är utrustad som en rullande verkstad. Vår allra nyaste bärgare är miljöklassad enligt euro 5 och utför alla uppdrag som man kan förvänta sig av en tungbärgare.

Bil 624

Bil 624 är en utav chefernas favorit då den i sin enkelhet har i princip samma egenskaper som de andra bilarna. En klar fördel är det breda oömma stålflaket som man kan köra skrotbilar och lättare maskiner på. 624:an får även tjänstgöra som taxi åt mormor när hon skall ut på något av sina uppdrag.

Bil 625

Bil 625 är en garagebärgare byggd på en Isusu 4WD. Med den här bilen bärgar vi ur låga garage bland annat. Bilen har två st 6 ton vinschar och betydligt större bärgnings kapacitet än vad den ser ut för, den har bland annat dragit loss lätt fastkörda bussar. Bilen används även till kortflytt av bilar, starthjälp och låsöppningar.

Bil 626

Bil 626 är en allroundbärgare byggd på en Iveco, som har den senaste tekniken när det gäller låg bränsleförbrukning och miljöpåverkan. Bilen är utrustad med ramvinsch och flakvinsch samt all annan utrustning som erfodras när det gäller bärgning och problemlösning såsom låsöppning, hjulbyte, starthjälp, uppdragning m.m.

Bil 666

Nr 666 Mormor använder vi vid kortflyttning av fordon. Det är en gaffeltruck som vi med ett specialarrangemang utrustat till att vara det effektivaste sättet att snabbflytta bilar. Kan med fördel användas på seriekrockar där det gäller att snabbt röjja vägbanan eller vid bränder där det gäller att få bort fordon från värmen eller att bana väg för räddningstjänsten.